Verlichting

Verlichting

Het leven in een buitenkamer is beleving. Een vorm van comfort waar het hele jaar gebruik van gemaakt wordt. Verlichting is een essentieel element. Zodat in het donkere herfst- en winterseizoen ook optimaal genoten kan worden van het buitenleven.We passen diverse vormen toe. Handlampen, waarmee veelal de landelijke uitstraling wordt benadrukt. Of juist een strakke vormgeving met spots.Spotjes worden overigens ook vaak buiten toegepast. In het overstek, zodat uw buitenkamer prachtig wordt uitgelicht.Een relatief nieuwe vorm van verlichting zijn LED-strips. Moderne verlichting is allerlei vormen, kleuren en uitvoeringen. Zelfs digitaal aanstuurbaar.

Glazen puien

Glazen puien

Een buitenkamer is het hele jaar een oase van ruimte en comfort. Met maximaal zicht op de natuur. Meestal voorzien we de buitenkamer van glazen panelen, zodat in de koude periode de warmte optimaal wordt binnegenhouden.

We maken gebruiken van schuifglas of juist vaste glaswanden. Of een combinatie van beide. Bij glazen schuifwanden worden de panelen bij warme dagen geruisloos weggeschoven. Zo wordt uw buitenkamer één met de natuur. Vaste glaspanelen passen we vooral toe aan de zijden waar geen doorgang is. Gesloten en toch één met de tuin.

undefined

Windscreens

Klasse komt tot uiting in kwaliteit van het product. En zeker ook in comfort. Voor elk seizoen zijn de juiste elementen aanwezig. Krijgt de zon meer kracht dan komen de screens automatisch tevoorschijn. Natuurlijk zijn de screenkasten onzichtbaar in het plafond weggewerkt.

Screens passen we toe als zonwerking of als “windscreens”. Zonwering en afsluiting tegen de wind tegelijk. We adviseren u graag over de mogelijkheden

Lichtstraten

Lichtstraten

We maken zoveel mogelijk gebruik van de natuur. En van natuurlijke verlichting. Het dak van de buitenkamer kan al snel gelden als afsluiting van natuurlijk licht. Maar biedt ook meteen tal van oplossingen. Zo passen we vaak lichtstraten toe. Soms in de meest kunstzinnige vormen. Om de natuurlijke lichtbronnen optimaal te benutten.

Afhankelijk van de positionering van uw buitenkamer ten opzichte van de woning en omliggende bebouwing kunnen we kiezen voor een piramidevorm, een lessenaar opstelling of een vlakke lichtstraat. Samen bepalen we de juiste vormgeving. Precies op maat.

Verwarming

Verwarming

Een stijlvolle haard of juist een praktische verwarming? Verwarming is een basiselement om vier seizoenen lang te kunnen genieten van uw buitenkamer. Donker Buitenkamers adviseert en plaatst graag de juiste verwarming in uw buitenkamer. Een strakke doorkijkhaard? Of juist een stijlvolle houtkachel? Heeft u liever geen haard, dan plaatsen we met hetzelfde gemak radiatoren of verwerken we elektrische heaters in het interieur.

Vloeren

Vloeren

In de vloer komt de eenwording met de woning van binnenuit tot uiting. Tenminste; afhankelijk hoever u hierin wilt gaan. Zo kunnen we de bestaande vloer vanuit uw woning doortrekken in de buitenkamer. Eén geheel. Vaak wordt er gekozen voor een stijlvolle vloer die precies past bij uw buitenkamer. Gevlinderd beton, keramische tegels of juist een houten vloer?

Waar kunnen wij u mee helpen?

Accepteer je cookies?

Wij maken gebruik van cookies om uw gebruikservaring binnen de website te verbeteren

Akkoord