Sinds een half jaar is het genieten geblazen! De woning hebben we uitgebreid met een buitenkamer. In woonoppervlak een uitbreiding van zo’n 25 vierkante meter; in woongenot wel het dubbele.

Buitenkamers
Een haard in de buitenkamer

De lange zomeravonden waren een verademing. De natuur, de eenheid met de tuin en het intieme samenzijn vormen een oase van rust. Een plek waar de achterliggende werkdag wordt besproken; waar de kinderen hun verhaal komen doen; waar de accu wordt opgeladen voor de volgende dag. Eén en al lof over onze “buitenkamer”.

 

Maar … we hebben een probleem. Misschien was het verkeerde ‘zuinigheid’. Onze buitenkamer is van alle gemakken voorzien, behalve … verwarming! Hoewel we over het comfort van onze woning niets te klagen hebben, missen we onze buitenkamer nu al. De rust, de blik op de natuur; het is gewoon te koud.

 

We hebben een beste beslissing genomen. Binnenkort komt onze houtkachel. Een prachtig gietijzeren meubel, waar we naar lievelust kunnen stoken. Inmiddels heb ik me al in het zweet gejaagd met kettingzaag en hakbijl. Brandstof genoeg. Heerlijk trouwens, om achter in de tuin een paar boomstammen te lijf te gaan.

Sinds een paar weken mogen we ons “stoker” noemen. We hebben onze buitenkamer voorzien van de prachtige houtkachel. Wat een weelde! Op deze avonden is de tuin donker en onze buitenkamer voorzien van gematigd sfeerlicht. In de kachel laaien de vlammen hoog op. Prachtig … en warm!