We voelen ons échte buitenmensen. Na een lange dag intensief werken, kunnen we enorm genieten van een wandeling in het bos. De hond mee en stevig lopen. Weer of geen weer. We noemen dit geregeld onderling: “het hoofd even leeglopen”.

Buitenkamers
Alle seizoenen buiten

Eenmaal thuisgekomen strekken we ons languit. En als we niet oppassen zijn we al snel vertrokken naar dromenland. Op zichzelf niets mis mee, maar zo jammer van die mooie avonden.

 

Inmiddels hebben we de oplossing. Een buitenkamer! Een riante aanbouw, direct achter onze woonkeuken. Door de openslaande deuren die we al hadden, lopen we zo de buitenkamer in. Vier seizoenen lang.

In de zomermaanden hebben we alles openstaan. Geen glaswanden en de shutters op maximaal licht. Onze buitenkamer is dan echt één met de natuur.

Moet u zich voorstellen. Zaterdagmorgen vroeg, een mooie lentedag in mei. Het krioelt van fluitende volgens en de natuur ademt een en al energie. Wij ontbijten. Een heerlijke verse jus en broodjes van de bakker om de hoek. Wat een genot. Echt tot rust komen.

 

Misschien zegt u: “prachtig, maar niet echt bijzonder”. We hebben elk jaar prachtige dagen genoeg en genieten van een vroeg ontbijt, tja dat doen er meer.

Ongetwijfeld waar! Het verschil is: In onze buitenkamer kan dit vier seizoenen lang. Wordt het frisser, dan schuiven we de glaswanden dicht. Wordt het koud dan gaan de heaters aan. Zo genieten we elke dag van onze buitenkamer.

 

Trouwens, we zijn de seizoenen nóg meer gaan waarderen. Elke periode heeft z’n charme. De koude winter, waarin je de natuur ziet overleven. De lente waar je de bomen en struiken als het ware tot leven ziet komen. De herfst met z’n prachtige kleurenpaletten. O ja. We vergeten de zomer: vakantie in eigen buitenkamer.